Tel.: +386 (0)3 896 14 00, fax: +386 (0)3 896 14 14 vilaherberstein@gorenje.com

Prispevek iz kategorije Inovatiovnost, Osebnosti, Podjetništvo, Ustvarjalnost, Zvezde, za 12 julija 2016, od , 0 Komentarji

Podjetništvo ni kar tako. Odgovorno sprejemanje odločitev upravljanja z različnimi izzivi ter hkrati vsakodnevno priznavanje tveganja je prava narava podjetništva. Inovativnost, stalne izboljšave, uporaba različnih tehnologij, razvoj novih produktov in storitev, spodbujanje talentov so izhodišča skupna vsem, ki jih poganja želja po spremembah.

Na tem področju so si ženske in moški mnogo bližje kot je morda videti na prvi pogled, empirične študije pa nakazujejo, da imajo ženske več pogajalskih spretnosti in so spretnejše pri iskanju kompromisov. Kakorkoli že, srečna kombinacija očarljive žene, dobre mame in uspešne podjetnice so sanje, ki jih želi uresničiti vsaka ženska, ki skriva v sebi ustvarjalen potencial. In kaj omogoča pretok ustvarjalne energije za doseganje ciljev?  Nič več in nič manj, zagotovo tudi odlična hrana!  Podjetne, uspešne in karizmatične ženske so ljubiteljice vrhunske kulinarike!

Zori Jakolin in Urša Žorž sta ženski, ki uresničujeta sanje, gradita mostove, povezujeta svetove. Skupaj s Petro Škarjo sta zasnovali dogodek 500 podjetnic, ki je presegel magično številko 500 in se vztrajno približuje 1.000.

Organizatorke navdihujočega dogodka pa ostajajo trdno na tleh z očmi zazrtimi v zvezde in verjamejo, da bodo svet popestrile z inovativnimi in drznimi idejami. Zori vzpostavlja mrežo poslovnih priložnosti Business Café Slovenija, Urša predava o podjetništvu in strasti, organizira dogodke skupaj s sinom Tinom in njegovo kulinarično ustvarjalnostjo osrečuje in navdihuje prijatelje, Petra obožuje pisanje knjig, ki spodbujajo podjetništvo.  Vsem pa je skupno, da rade odkrivajo sveže in drugačne okuse našega kulinaričnega mojstra Andreja Kuharja.

Na topel sončni dan sta se pri nas oglasili Zori Jakolin in Urša Žorž ter sproščeno poklepetali z Andrejem. In ta ju je očaral! Ne samo s poletno obarvanim krožnikom na katerem se je sončila slastna rižotko s pacifiškimi rakci, temveč tudi s svojim simpatičnim in toplim nasmehom.

Pretanjeno sladka in nežno čutna kombinacija mladih lisičk in sladkega Acquerello riža. Kako je Andrej pričaral zanimiv okus očarljive rižote? V pogovoru je skrivnostno zaupal, da je rižoto popestril s kapljico janeževega žganja in konjaka ter dodal, da prisega na sezonske in lokalne pridelane sestavine s kančkom mednarodnega pridiha.

Torej… Tu je poletje, z njim so pred nami sončni kulinarični izzivi, riž pa je slastna ter zdrava sestavina, ki popestri poletni jedilnik na 1.000 in 1 način.

Drage podjetnice, čudovito poletje!

You must be logged in to post a comment.