Tel.: +386 (0)3 896 14 00, fax: +386 (0)3 896 14 14 vilaherberstein@gorenje.com

Prispevek iz kategorije Intervju, Novice, Splošno, za 11 januarja 2018, od , 0 Komentarji

“Če gostu obljubimo kulinarični presežek, ga tam dobi.”

Zavod sta ustanovili občini Velenje in Šoštanj ter pokriva celotno Šaleško dolino. Poleg ostalih dejavnosti organizirajo tudi vodene oglede Šaleške doline za najrazličnejše skupine – od šolarjev do poslovnežev. Ljudje imajo različne želje, zanimajo jih različne stvari. Mnogi se zanimajo za bogato ponudbo lokalnih kmečkih turizmov, toda kadar potrebe zahtevajo vrhunsko kulinarično ponudbo, poslovneže, poslovne partnerje ter druge zahtevnejše tuje in domače goste odpeljejo v Vilo Herberstein.

Vila Herberstein predstavlja vrhunec kulinarične ponudbe Šaleške doline. Tega ji ne priznavamo mi sami, ampak so jo na to mesto že zdavnaj uvrstili obiskovalci od drugje. Na kulinaričnem zemljevidu Slovenije je prisotna že več kot štirideset let in je uvrščena med 140 najboljših v Sloveniji. Od centra mesta je oddaljena samo nekaj sto metrov, toda, ko prideš tja, se ti zdi, da si nekje drugje, kilometre stran od mestnega vrveža, saj je na robu gozda in obdana s čudovitim rastlinjem.

Vila Herberstein je zagotovo lokacija, ki ima bogato kulinarično ponudbo, ponuja pa tudi odlična poslovna kosila. Mislim, da je to letošnja novost in je genialna, saj pomeni, da se lahko v kratkem času s poslovnim partnerjem pogovoriš ob zelo dobri jedači. Ponudbo poslovnih kosil osvežujejo vsak teden in je prilagojena letnemu času, skuhana iz svežih, sezonskih pridelkov. Še posebej so mi bila všeč letošnja osvežilna poletna kosila, čeprav ima vsak mesec v letu svoj čar.

Gostje, ki jih pripeljemo tja, so izredno zadovoljni tudi z vinsko karto v Vili Herberstein. ‘Vinska karta Slovenije’ je izredno dobra in zelo barvita. Čeprav v Šaleški dolini sicer ne pridelujemo vin, je nadvse primerno in priročno, da v Vili Herberstein ponujajo odličen izbor vin iz pestre in barvite vinske karte Slovenije. Nenazadnje je to pomembno tudi zato, ker v Vilo Herberstein pogosto odpeljemo goste iz tujine, tako jim lahko v eni sami hiši predstavimo celotno kulinarično ponudbo Slovenije – ne zgolj dobrote iz Šaleške doline in Velenja.

Gostje običajno pohvalijo tudi objekt; občudujejo brezhibno urejenost okolice in so navdušeni nad čudovitim pogledom na mesto Velenje. Vsi odhajajo zadovoljni.

Vila seveda ni namenjen samo poslovnežem, ampak je nepogrešljiv del družabnega življenja vseh prebivalcev. Osebno Vilo Herberstein povezujem z družinskimi rojstnimi dnevi, nazadnje smo pred komaj tednom dni praznovali vnukov rojstni dan – to seveda ni bila otroška zabava, ampak zabava staršev za odrasle. Pred tem so bili rojstni dnevi otrok ter seveda tudi rojstni dnevi prijateljev, žene … Tja povabiš tiste, ki jim želiš nakloniti malo več pozornosti, ki jim želiš dati nekaj več. Obiski Vile Herberstein so del mojega življenja, moje osebne zgodovine, že od otroštva; sicer se ne spominjam, kdaj sem bil prvič tam, ampak prav gotovo je šlo za kak družinski rojstni dan.

Vila Herberstein je tudi intelektualno in kulturno središče Velenja, kraj, kjer se bodisi začne ali konča vsak nepozaben dogodek v mestu, najsi gre za otvoritev likovne razstave ali pa srečanje pisateljev. V njej je še posebej živahno poleti, ko v njej nastopajo različni gostje – letos sta bila to med drugim Lara Jankovič z recitalom šansonov in nastop Tereze Kesovije. Osebno se mi je za vselej vtisnil v spomin nastop markantne pevke Josipe Lisac, ki ji je bil dramatičen in arhaičen videz Vile Herberstein pisan na kožo.

Kulinarična ponudba v Šaleški dolini se opazno izboljšuje in Gorenje Gostinstvo nasploh se zagotovo močno trudi, da bi dvignili kulinarični nivo našega odnosa do hrane. S tem nam dobronamerno sporočajo, da ni vsa naša prehrana vezana zgolj na govejo juho in pražen krompir, (kar je seveda zelo dobro in tudi slovensko) ampak nas vzgajajo v gurmane tudi z drugačno ponudbo hrane in okusov.

“Vila Herberstein seveda ni namenjena samo poslovnežem, ampak je del družabnega življenja prebivalcev. “

Celoten članek: povezava

Nadaljuj z branjem ...

Prispevek iz kategorije Intervju, za 15 marca 2017, od , 0 Komentarji

Tanja Skaza je ženska, ki uživa v podjetništvu. Privlačna, energična in uglajena Velenjčanka je gonilna sila v svojem podjetju, prepoznavna tako v Šaleški regiji kot tudi širše. Skupaj z možem Igorjem Skazo si upa sanjati nedosegljivo in osvajati vrhove dosegljivega.

Pred njo in njenim podjetjem so še veliki izzivi in ve, da bo le z močjo energije, zavzeto odgovornostjo ter pravimi sodelavci dosegla tudi najzahtevnejše vrhove.

Kot vse uspešne podjetnice se zaveda pomena odlične kulinarike, uglajene postrežbe in prijetnega ambienta. S Tanjo smo sproščeno pokramljali tako o njenih pogledih na podjetništvo in življenje kot tudi o naši Vili Herberstein in njeni kulinarični ponudbi.

Prisrčno vabljeni k poslušanju navdihuječega pogovora.

 

 

Nadaljuj z branjem ...

Prispevek iz kategorije Intervju, za 10 februarja 2017, od , 0 Komentarji

Igor Stankovič je človek, ki uživa v kuhinji. Visok, postaven in simpatičen Velenjčan, ki Velenje pozna ravno tako dobro kot Velenje pozna njega. Na Vili Herberstein je ustvarjal slastne jedi pred prihodom Andrejem Kuharja in še nadgradil svoje znanje pod mentorstvom kuharskega mojstra, nagrajenega s kar šestimi Michelinovimi zvezdicami.

Nadaljuj z branjem ...

Prispevek iz kategorije Splošno, za 12 januarja 2017, od , 0 Komentarji

Dr. Cvetka Tinauer, doktorica znanosti s področja družbenih ved – management je predsednica Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice. Od leta 2004 do sedaj vodi IT družbo EBA, agencija za elektronsko poslovanje, d.o.o., ki se ukvarja z razvojem dokumentnega sistema EBA DMS, ki omogoča celovito digitalizacijo poslovnih procesov, vključno s pravno veljavno izmenjavo elektronskih dokumentov, kar omogoča popolno odpravo papirne dokumentacije. Prav tako je članica upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), članica strateškega sveta GZS za pametno zakonodajo in učinkovito upravo, podpredsednica razvojnega sveta Savinjske regije, članica Nadzornega sveta Slovenskega podjetniškega sklada in članica Sveta Javne agencije SPIRIT.

Energično in šarmantno dr. Cvetko Tinauer smo povabili na sproščen klepet v romantično okolje Vile Herberstein, tako, da je ob zelenem čaju in domačih piškotih, tekel prijeten pogovor na temo podjetništva, vodenja in uspeha. Za zaključek pa nam je dr. Cvetka Tinauer igrivo prišepnila katere jedi Vile Herberstein so ji najljubše in bi jih priporočila svojim gostom.

Nadaljuj z branjem ...

Prispevek iz kategorije Intervju, za 28 decembra 2016, od , 0 Komentarji

Prefinjen vonj, skrbno položena rezina gosje paštete okrašene s svežo sladko hruško na malem kvadratnem krožničku. Pozdrav iz kuhinje. Prijeten glas in topel pogled uglajenega sommelierja so predigra kulinaričnega zapeljevanja romantične Vile Herberstein.

Andrej Kuhar je umetnik harmoničnih okusov, precizen zbiratelj kakovostnih sestavin, kuhar z veliko začetnico, večkratni dobitnik prestižnih Michelinovih zvezdic, človek, ki mu ustvarjanje kulinaričnih mojstrovin predstavlja življenje.  Vila Herberstein je v zadnjih dveh letih pod njegovo kulinarično taktirko postala vodilna kulinarična destinacija v Sloveniji in hkrati popestrila ponudbo Gorenja Gostinstvo.

Nadaljuj z branjem ...

Prispevek iz kategorije Intervju, Kulinarične delavnice, za 29 novembra 2016, od , 0 Komentarji

Igor Kočevar je doktor medicine, specialist radiolog, ki ima v Velenju zasebno ambulanto, je oče treh otrok, z ženo Jolando biva v Velenju in kot vsi radoživi Velenjčani nadvse uživa v dobri hrano. Ponosen je na kulinarične spretnosti svoje žene, ki v največji meri skrbi za prehranske navade celotne družine, sam uživa v pripravi jedi v kotlu kot so srnin golaž ali bograč, njegov sin Urh rad eksperimentira s pripravo jedi na žaru. Zanj smo pripravili tri vprašanja, na katera je z veseljem odgovoril.

Nadaljuj z branjem ...

Prispevek iz kategorije Kulinarične delavnice, za 27 septembra 2016, od , 0 Komentarji

Bilo je čudovito doživetje. Druženje, ustvarjanje, kulinarični užitki. Mojster Andrej Kuhar v sproščenem vzdušju ustvarja neprecenljive dobrote, čudežno skladnih okusov, polnih presenečenj. In nekaj teh skrivnosti je mojster Andrej pripravljen deliti z udeleženci delavnice. Resnično nepozaben dogodek.

Vesela in ponosna sva, da sva ga doživela.

Nadaljuj z branjem ...

Prispevek iz kategorije Splošno, za 13 septembra 2016, od , 0 Komentarji

Recital pesmi Obleci me v poljub in odlomek iz komedije Al en al dva Saše Pavček v Vili Herberstein v Velenju 16. junija 2016

Ko se pripeljem v Velenje, skrenem desno in se povzpnem nekoliko navkreber, kjer semaforje, oglasne deske in agresivne reklame (koliko je nepotrebne navlake, ki nas kar naprej opominja, kaj vse moramo kupiti!) nenadoma zamenjajo velika, košata drevesa in zdi se, kot bi stopila v aristokratski mir minulih stoletij. Umirim se in vdahnem.

Nadaljuj z branjem ...

Prispevek iz kategorije Inovatiovnost, Osebnosti, Podjetništvo, Ustvarjalnost, Zvezde, za 12 julija 2016, od , 0 Komentarji

Podjetništvo ni kar tako. Odgovorno sprejemanje odločitev upravljanja z različnimi izzivi ter hkrati vsakodnevno priznavanje tveganja je prava narava podjetništva. Inovativnost, stalne izboljšave, uporaba različnih tehnologij, razvoj novih produktov in storitev, spodbujanje talentov so izhodišča skupna vsem, ki jih poganja želja po spremembah.

Nadaljuj z branjem ...