Tel.: +386 (0)3 896 14 00, fax: +386 (0)3 896 14 14 vilaherberstein@gorenje.com

Prispevek iz kategorije Intervju, Novice, Splošno, za 11 januarja 2018, od , 0 Komentarji

“Če gostu obljubimo kulinarični presežek, ga tam dobi.”

Zavod sta ustanovili občini Velenje in Šoštanj ter pokriva celotno Šaleško dolino. Poleg ostalih dejavnosti organizirajo tudi vodene oglede Šaleške doline za najrazličnejše skupine – od šolarjev do poslovnežev. Ljudje imajo različne želje, zanimajo jih različne stvari. Mnogi se zanimajo za bogato ponudbo lokalnih kmečkih turizmov, toda kadar potrebe zahtevajo vrhunsko kulinarično ponudbo, poslovneže, poslovne partnerje ter druge zahtevnejše tuje in domače goste odpeljejo v Vilo Herberstein.

Vila Herberstein predstavlja vrhunec kulinarične ponudbe Šaleške doline. Tega ji ne priznavamo mi sami, ampak so jo na to mesto že zdavnaj uvrstili obiskovalci od drugje. Na kulinaričnem zemljevidu Slovenije je prisotna že več kot štirideset let in je uvrščena med 140 najboljših v Sloveniji. Od centra mesta je oddaljena samo nekaj sto metrov, toda, ko prideš tja, se ti zdi, da si nekje drugje, kilometre stran od mestnega vrveža, saj je na robu gozda in obdana s čudovitim rastlinjem.

Vila Herberstein je zagotovo lokacija, ki ima bogato kulinarično ponudbo, ponuja pa tudi odlična poslovna kosila. Mislim, da je to letošnja novost in je genialna, saj pomeni, da se lahko v kratkem času s poslovnim partnerjem pogovoriš ob zelo dobri jedači. Ponudbo poslovnih kosil osvežujejo vsak teden in je prilagojena letnemu času, skuhana iz svežih, sezonskih pridelkov. Še posebej so mi bila všeč letošnja osvežilna poletna kosila, čeprav ima vsak mesec v letu svoj čar.

Gostje, ki jih pripeljemo tja, so izredno zadovoljni tudi z vinsko karto v Vili Herberstein. ‘Vinska karta Slovenije’ je izredno dobra in zelo barvita. Čeprav v Šaleški dolini sicer ne pridelujemo vin, je nadvse primerno in priročno, da v Vili Herberstein ponujajo odličen izbor vin iz pestre in barvite vinske karte Slovenije. Nenazadnje je to pomembno tudi zato, ker v Vilo Herberstein pogosto odpeljemo goste iz tujine, tako jim lahko v eni sami hiši predstavimo celotno kulinarično ponudbo Slovenije – ne zgolj dobrote iz Šaleške doline in Velenja.

Gostje običajno pohvalijo tudi objekt; občudujejo brezhibno urejenost okolice in so navdušeni nad čudovitim pogledom na mesto Velenje. Vsi odhajajo zadovoljni.

Vila seveda ni namenjen samo poslovnežem, ampak je nepogrešljiv del družabnega življenja vseh prebivalcev. Osebno Vilo Herberstein povezujem z družinskimi rojstnimi dnevi, nazadnje smo pred komaj tednom dni praznovali vnukov rojstni dan – to seveda ni bila otroška zabava, ampak zabava staršev za odrasle. Pred tem so bili rojstni dnevi otrok ter seveda tudi rojstni dnevi prijateljev, žene … Tja povabiš tiste, ki jim želiš nakloniti malo več pozornosti, ki jim želiš dati nekaj več. Obiski Vile Herberstein so del mojega življenja, moje osebne zgodovine, že od otroštva; sicer se ne spominjam, kdaj sem bil prvič tam, ampak prav gotovo je šlo za kak družinski rojstni dan.

Vila Herberstein je tudi intelektualno in kulturno središče Velenja, kraj, kjer se bodisi začne ali konča vsak nepozaben dogodek v mestu, najsi gre za otvoritev likovne razstave ali pa srečanje pisateljev. V njej je še posebej živahno poleti, ko v njej nastopajo različni gostje – letos sta bila to med drugim Lara Jankovič z recitalom šansonov in nastop Tereze Kesovije. Osebno se mi je za vselej vtisnil v spomin nastop markantne pevke Josipe Lisac, ki ji je bil dramatičen in arhaičen videz Vile Herberstein pisan na kožo.

Kulinarična ponudba v Šaleški dolini se opazno izboljšuje in Gorenje Gostinstvo nasploh se zagotovo močno trudi, da bi dvignili kulinarični nivo našega odnosa do hrane. S tem nam dobronamerno sporočajo, da ni vsa naša prehrana vezana zgolj na govejo juho in pražen krompir, (kar je seveda zelo dobro in tudi slovensko) ampak nas vzgajajo v gurmane tudi z drugačno ponudbo hrane in okusov.

“Vila Herberstein seveda ni namenjena samo poslovnežem, ampak je del družabnega življenja prebivalcev. “

Celoten članek: povezava

You must be logged in to post a comment.