Tel.: +386 (0)3 896 14 00, fax: +386 (0)3 896 14 14 vilaherberstein@gorenje.com

Prispevek iz kategorije Intervju, za 28 decembra 2016, od , 0 Komentarji

Prefinjen vonj, skrbno položena rezina gosje paštete okrašene s svežo sladko hruško na malem kvadratnem krožničku. Pozdrav iz kuhinje. Prijeten glas in topel pogled uglajenega sommelierja so predigra kulinaričnega zapeljevanja romantične Vile Herberstein.

Andrej Kuhar je umetnik harmoničnih okusov, precizen zbiratelj kakovostnih sestavin, kuhar z veliko začetnico, večkratni dobitnik prestižnih Michelinovih zvezdic, človek, ki mu ustvarjanje kulinaričnih mojstrovin predstavlja življenje.  Vila Herberstein je v zadnjih dveh letih pod njegovo kulinarično taktirko postala vodilna kulinarična destinacija v Sloveniji in hkrati popestrila ponudbo Gorenja Gostinstvo.

V nadaljevanju svojega sodelovanja se bo Andrej Kuhar osredotočil na mentorstvo in svoje znanje delil tudi z nami, tako na svetovljanskih kulinaričnih delavnicah Vile Herberstein kot tudi ostalih dogodkih. Andrej Kuhar nam je zaupal par skrivnosti.

Kaj je skrivna sestavina uspeha, da gostje vzljubijo restavracijo, so ji zvesti in se stalno vračajo vanjo?

Kvaliteta, razvoj in vztrajnost, z roko v roki, s stalnim izpopolnjevanjem prinašajo vrhunski produkt in storitev, ki gosta osrečujeta in navdušujeta.

Kako se bo oblikovala kulinarična krajina v Sloveniji?

Ponovno kvaliteta. Še več pozornosti se bo namenjalo prvovrstnim sestavinam, pripravi jedi, postrežbi. Povezovanje novih tehnik, inovativnih tehnologij, izobraževanje ekip in ustvarjalnost bodo Slovenijo popeljali v svetovno špico zdrave in ekološko obarvane kulinarike.

Ljudje so ključ do uspeha. Kako doseči, da zaposleni uživajo v svojem delu in hkrati izpolnijo pričakovanja vodje kuhinje in seveda, predvsem gosta?

Eden izmed ključnih stebrov sta izobraževanje in motivacija. Nenehno izobraževanje z odprto ustvarjalnostjo, spodbuja in poganja razvoj. Navdih ne pride kar tako, pride s prakso, delom, z ljubeznijo do svojega dela.

Kako sodelujete z Gorenjem in Gorenje Gostinstvom?

Ponosen sem, da sem delček uspešne zgodbe. Sinergija tehnoloških rešitev gospodinjskih aparatov Gorenja na eni strani in nadgrajevanje gostinske ponudbe Gorenja Gostinstva na drugi. Gorenje je ugledna blagovna znamka, Gorenje Gostinstvo pa predstavlja sam vrh gostinske ponudbe v Sloveniji.

Na kakšno opremo prisegate pri svojem kuhanju, aparate na elektriko, plin ali pa vam je preprosto ljubša peč na drva oziroma odprti ogenj?

Peč na drva je čista nostalgija… Žar ognja ima svoj čar, za profesionalno delo so sodobni aparati s katerimi skrbno nadzoruješ proces, edina pot do vrhunske kulinarike. Priprava okusne ribe, ki je še steklasta v sredini, hrustljave zelenjave, ki obdrži svojo barvo in okus, je možna le s tehniko, ki je natančna in zanesljiva.

Aparati, tehnologija, tehnika priprave na eni strani, kaj pa razpoznavna blagovna znamka?

Gibalo, energija vsakega podjetja je notranja kultura, blagovna znamka je rezultat. Vzpostavitev ugledne blagovne znamke ne gre od danes na jutri, potrebno jo je graditi korak za korakom. Iskreno, vztrajno in konsistentno.

In kdo bo sedaj nadaljeval tradicijo dobre vile kulinarike?

Moj kolega Igor Stankovič Vilo Herberstein odlično pozna, vem, da se bo trudil po svojih najboljših močeh.

Malce za šalo, malce za res. Kaj bi pripravili za gospo Melanijo Trump, ženo sveže izvoljenega ameriškega predsednika Donalda Trumpa?

Lahkotno jed v dopolnjevanju s svežo zelenjavo in žlahtnimi morskimi sadeži, kot glavno jed, romba v žafranovi omaki ob spremljavi rižote z baziliko, sladica malinov souffle.

In za gospoda?

Sočen steak, rahlo prepečen, s krompirjem v foliji in poleg malce creme fraiche, za epilog pa čokoladna torta v kombinaciji žlahtne čokoladne kreme in nežnega maslenega biskvita.

andrej-kuhar-in-igor-stankovic

You must be logged in to post a comment.