Tel.: +386 (0)3 896 14 00, fax: +386 (0)3 896 14 14 vilaherberstein@gorenje.com

Prispevek iz kategorije Splošno, za 12 januarja 2017, od , 0 Komentarji

Dr. Cvetka Tinauer, doktorica znanosti s področja družbenih ved – management je predsednica Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice. Od leta 2004 do sedaj vodi IT družbo EBA, agencija za elektronsko poslovanje, d.o.o., ki se ukvarja z razvojem dokumentnega sistema EBA DMS, ki omogoča celovito digitalizacijo poslovnih procesov, vključno s pravno veljavno izmenjavo elektronskih dokumentov, kar omogoča popolno odpravo papirne dokumentacije. Prav tako je članica upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), članica strateškega sveta GZS za pametno zakonodajo in učinkovito upravo, podpredsednica razvojnega sveta Savinjske regije, članica Nadzornega sveta Slovenskega podjetniškega sklada in članica Sveta Javne agencije SPIRIT.

Energično in šarmantno dr. Cvetko Tinauer smo povabili na sproščen klepet v romantično okolje Vile Herberstein, tako, da je ob zelenem čaju in domačih piškotih, tekel prijeten pogovor na temo podjetništva, vodenja in uspeha. Za zaključek pa nam je dr. Cvetka Tinauer igrivo prišepnila katere jedi Vile Herberstein so ji najljubše in bi jih priporočila svojim gostom.

In tema pogovora?

Osnovna izhodišča podjetja kot so strategija, analitična orodja in tehnika so pomembna, kultura pa je ključnega pomena za trajen uspeh. Celo z najmanjšimi, navidez nepomembnimi spremembami, lahko damo ekipi samozavest in tako izgradimo uravnoteženost. Osredotočimo se na korenine, ne na sadež. Nekakšen paradoks, kajti uspeh je lahko tvoj največji sovražnik, če dovoliš, da spremeni tvoje vrednote, prioritete, proces, pristop in poslanstvo.

Vitalna komponenta podjetja pa je poslanstvo, kultura, ki jo je potrebno stalno negovati. Biti konsistenten, ne glede na to ali zmaguješ ali izgubljaš. Zelo lahko je biti pozitiven in graditi ekipo, ko si na zmagovalnem valu. Toda kakšno sporočilo posredovati naprej, ko se zgodi preobrat in se pojavi poraz ali upad prodaje?

Ko bolj podrobno pogledamo uspešne podjetnike, ugotovimo, da so pripravljeni sprejeti nepopularne odločitve in vložiti veliko časa v razvoj potenciala vsakega posameznika, kot tudi izkazati iskreno skrb za osebno življenje vsakega posebej. Poslušajo vsaj toliko kot vodijo in s pogumom, vztrajnostjo, pozitivno energijo sledijo svojim sanjam.

 

You must be logged in to post a comment.