Tel.: +386 (0)3 896 14 00, fax: +386 (0)3 896 14 14 vilaherberstein@gorenje.com

Ekipa Vile Herberstein

Zrasli smo v babičini kuhinji, a skozi izkušnje dobili svojo vizijo kulinarike. Previdno, z znanjem in tudi s šestim čutom izbiramo naše dobavitelje. Pri izbiri živil se zanesemo na naše izmojstreno oko, otip in nos.

Z letnimi časi smo v prijateljskih odnosih, pomagajo nam sestaviti jedilnik. Dobra, sveža hrana ni enako draga hrana. Kar je zraslo, kar se je paslo v naši okolici, je naša najboljša, prva izbira.

Učimo se drug od drugega in naše znanje nesebično razdajamo naprej. Lahko nas vprašate karkoli, ničesar ne skrivamo. Srce nosimo na dlani.

Sommelierji

Naša najhujša mora bi bil domišljav sommelier. Zato smo zaposlili takšne, ki so prijazni, skromni, nevsiljivi…, in se zavedajo, da ste najbolj pomembni vi in vaše počutje.

Človek bi pomislil, da pravi poznavalci vin v restavraciji ne potrebujejo pomoči pri izbiri vina, toda temu nikakor ni tako. Pravega poznavalca vin prepoznaš po tem, da bo vedno zahteval hišnega sommelierja, saj le ta tesno sodeluje s šefom kuhinje in točno ve, kakšen okus ima katera jed, saj je vnaprej preizkusil katero vino iz hišne kleti se najbolj ujema z določeno jedjo. Pri čemer je sicer v naprej, glede na svoje strokovno znanje, zožil izbor idealnih parov. Toda dejstvo, da se strastni ljubitelji vrhunske kapljice radi družijo s sommelierji, še ne pomeni, da se jih morajo tisti, ki so (zaenkrat) še nepoznavalci vin, bati ali biti v zadregi.

Ravno nasprotno. Sommelierji vemo: ni res, da moraš o vinih vedeti veliko, da lahko v njih uživaš. Vsakdo lahko uživa v pravilno odprtem, prezračenem in spretno natočenem kozarčku. In pogostokrat še bolj uživajo tisti, ki se dosedaj niso zavedali, da so njihove brbončice nadarjene za vrhunska doživetja.

Za Vas od leta 1972

Ste tudi vi med tistimi popotniki, ki jih bolj kot moderne zgradbe pritegnejo take iz preteklosti, še posebej, če lahko v njih tudi kaj dobrega pojedo? In po dobri jedi še prespijo? Med sprehodom od Velenjskega gradu do gradu Šalek boste od daleč zagledali romantične obrise Vile Herberstein, ki ponuja prav takšno doživetje. Dobrodošli v nekdanjem domu barona von Ritterja, Josefa Ederja in (nazadnje še) grofice Marie Anne Herberstein.

Dobrodošli na vili s čudovitim razgledom na velenjski grad 🙂

Podjetje Gorenje je častitljivo primestno Vilo Herberstein, zgrajeno v drugi polovici devetnajstega stoletja, v celoti restavriralo že v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Tako znotraj kot zunaj smo ohranili njeno romantično podobo.

Času smo prilagodili le našo kulinarično ponudbo. Po zmernih cenah vam ponujamo lahke, sodobne kulinarične kreacije, pripravljene iz svežih, pretežno lokalno pridelanih sestavin.