Tel.: +386 (0)3 896 14 00, fax: +386 (0)3 896 14 14 vilaherberstein@gorenje.com

Prispevek iz kategorije Dogodki, Odprta kuhna, za 17 marca 2016, od , 0 Komentarji

Vila Herberstein na ljubljanski Odprti kuhni v petek, 25.3.2016 od 10. do 21. ure – Pogačarjev trg 1 – del centralne tržnice v Ljubljani. Posebej za vas predstavljamo različico ameriškega street food-a.

AMERIŠKI STREET FOOD

Odprta kuhna 2

Pripravili smo “american beans” (pečen fižol) s temnim pivom in slanino. Uporabili smo našo skrivnost – kanček indijske melase – in dodali domačo bbq omako za žar. Meso, ki smo ga pripravili na način sous vide, bomo nato popekli. Da malo ohladimo brbončice bomo dodali jogurt, oplemeniten s čilijem. Za povezovanje okusov pa še jajček na oko, da doda svojo kremnost. Mlada solata ni samo okras, je tudi prvi stik s pomladjo in doda svojo osvežilno noto.

Pečen fižol s  slanino

Pečen fižol s slanino

Sestavine: fižol, slanina, temno pivo, bbq omaka, svinjska trebuševina, jajce, čili jogurt, mlada solata.

JAGODNA  PRAVLJICA

Za posladek smo pripravili jagodno pravljico, harmonijo slastne kreme v kozarcu, sestavljeno iz crumble drobtin, ki smo jim dodali pražene mandeljne, jagodno kremo z okusom limone in pomaranče, plast jagodnega pireja ter vanilijevo kremo z dodatkom smetane. Sladico krasi dekoracija temne čokolade, svežih jagod in osvežujočega lista mete.

Jagodna pravljica

Jagodna pravljica

Sestavine: jagode, jogurt, limonina pomaranča, kremna smetana, jagodni žele, crispiji, praženi mandeljni.

Uredila in pripravila: Barbara Jakše Jeršič, www.artkontakt2025.com

You must be logged in to post a comment.