Tel.: +386 (0)3 896 14 00, fax: +386 (0)3 896 14 14 vilaherberstein@gorenje.com

Prispevek iz kategorije Intervju, za 10 februarja 2017, od , 0 Komentarji

Igor Stankovič je človek, ki uživa v kuhinji. Visok, postaven in simpatičen Velenjčan, ki Velenje pozna ravno tako dobro kot Velenje pozna njega. Na Vili Herberstein je ustvarjal slastne jedi pred prihodom Andrejem Kuharja in še nadgradil svoje znanje pod mentorstvom kuharskega mojstra, nagrajenega s kar šestimi Michelinovimi zvezdicami.

Igor Stankovič je v Gorenju Gostinstvo že več kot dvajset let, zrasel je v Gorenju Gostinstvo in se v njem tudi kalil. Je odprt, učeč, dovzeten za novosti in zavzeto spremlja trende že od samega začetka. Pri kuhi rad eksperimentira, svoje sodelavce vzpodbuja k timskemu delu, se uči od njih, neguje kreativnost in inovativnost.

Sodelovanje z Andrejem Kuharjem mu je bil izziv, od njega se je veliko naučil, sedaj pa nadgrajuje svoje znanje v našo zgodbo skupaj s svojimi sodelavci, od letošnjega leta v vlogi chefa Gorenje Gostinstva. Ker ve, da gostje cenijo kvalitetno in ustvarjalno kulinariko, kot vsi svetovni kuharji, prisega na skrbno izbrane sveže sestavine in krožnik, ki je poleg tega, da je okusen, privlačen tudi za oči in dušo. V kratkem pogovoru nam je zaupal nekaj skrivnosti, razgovoril pa se je tudi o svojih ciljih in vzornikih.

  • Kje se je Igor Stankovič učil svojih znanj in na kaj prisega kot kuharski mojster?
  • Kako pripravi ribo in zakaj tako?
  • Kaj je njegov cilj kot vodja kuhinje Gorenje Gostinstva?
  • In kdo je njegov največji vzornik?

Toplo vabljeni k poslušanju pogovora z našim kuharskim mojstrom.

Ustvariti želim dostopnost kulinarike Vile Herberstein čim širšemu krogu ljubiteljem kvalitetno pripravljenih jedi, ki poleg uglajene postrežbe, cenijo tudi odlična in dopolnjujoča vina.

– Igor Stankovič


You must be logged in to post a comment.