Tel.: +386 (0)3 896 14 00, fax: +386 (0)3 896 14 14 vilaherberstein@gorenje.com

Prispevek iz kategorije Intervju, Kulinarične delavnice, za 29 novembra 2016, od , 0 Komentarji

Igor Kočevar je doktor medicine, specialist radiolog, ki ima v Velenju zasebno ambulanto, je oče treh otrok, z ženo Jolando biva v Velenju in kot vsi radoživi Velenjčani nadvse uživa v dobri hrano. Ponosen je na kulinarične spretnosti svoje žene, ki v največji meri skrbi za prehranske navade celotne družine, sam uživa v pripravi jedi v kotlu kot so srnin golaž ali bograč, njegov sin Urh rad eksperimentira s pripravo jedi na žaru. Zanj smo pripravili tri vprašanja, na katera je z veseljem odgovoril.

vh-delavnica-nov-2016-28

Kaj je na vas naredilo največji vtis?

Kulinarična delavnica, ki se izvaja v Vili Herberstein je v Šaleški dolini zelo dobrodošla. Všeč mi je, da je Velenje oziroma Gorenje, pridobilo gospoda Andreja Kuharja, ki je kulinaričen mojster svetovnega formata in na preprost način, v avtentičnem delovnem okolju, podaja svoje kuharske mojstrovine, skrivnosti, ki jih s preprostim in razumljivim pristopom deli z nami. Z veseljem odgovarja na naša vprašanja, na duhovit ter zabaven način razkrije vrsto malih skrivnosti ter nas spontano vključuje tudi v same tehnike priprave jedi. Okusi so vrhunski!

Katere del menija je bil vaš najljubši?

Vse jedi so bile zanimive, vsaka po svoje. In izredno okusne! Okusi, ki se kažejo v vsaki jedi se prepletajo, njihov skupni imenovalec je harmonija. Posamezne okuse lahko prepoznaš ali pa tudi ne, vendar to ne moti, ker se medsebojno dopolnjujejo.

Kaj ste razpoznali kot najpomembnejše sporočilo kulinarične delavnice?

Ugotavljam, da je za kvaliteto okusnih in zdravih jedi osnova vrhunska sestavina, ki  jo nadarjen in izkušen mojster kuhanja združi v popolne kulinarične dosežke. Sam osebno nisem močan kuhar, kvalitetna, zdrava in okusna hrana pa mi je nadvse všeč. Z veseljem se bom vračal v restavracijo Vile Herberstein.

vh-delavnica-nov-2016-26

You must be logged in to post a comment.