Tel.: +386 (0)3 896 14 00, fax: +386 (0)3 896 14 14 vilaherberstein@gorenje.com

Prispevek iz kategorije Kulinarične delavnice, za 27 septembra 2016, od , 0 Komentarji

Bilo je čudovito doživetje. Druženje, ustvarjanje, kulinarični užitki. Mojster Andrej Kuhar v sproščenem vzdušju ustvarja neprecenljive dobrote, čudežno skladnih okusov, polnih presenečenj. In nekaj teh skrivnosti je mojster Andrej pripravljen deliti z udeleženci delavnice. Resnično nepozaben dogodek.

Vesela in ponosna sva, da sva ga doživela.

– Nevenka in Robi Jeušnik

V veliko čast mi je bilo pripravljati in raziskovati jedi visoke kuhinje z chefom Andrejem Kuharjem. Časovnica delavnice se mi je na začetku zdela malo kratka, vendar sem bil ob koncu prav prijetno utrujen. Verjetno tudi zaradi dobre jedače in uglajenih vin. Če pomislim, kaj vse bi še rad izvedel o izvedbi in tehnoloških prijemih profesionalcev, bi se moral za to verjetno šolati za kuharja. Ampak glede na čas, katerega porabim za kuhanje za svoje bližnje in tega na razpolago ni veliko, so te delavnice idealna priložnost za “upgrade”.

Če bi si želel v prihodnjih delavnicah več fizičnih kontaktov z desko, nožem in kuhalnico, to ne bi bila kuharska delavnica, v kateri uživaš v odlični hrani, ki jo pripravljaš s chefom, ampak trdo delo s precej kreativnosti. Saj sestaviti nek hod/meni ni kar tako od muh, čeprav mi je ta kreativni del enako ljub kot kuhanje.

Lahko rečem, da je bilo to eno izmed najbolj izvirnih in prijetnih rojstnodnevnih daril in zelo sem užival. Do prihodnjič … bon appétit!

– Andraž Purg

Neverjetno se mi zdi, da sem po šestih letih ljubiteljskega, domačega kuhanja prišel do tega, da sem delal s kuharjem z Michelinovimi zvezdicami in njegovo ekipo v njihovi profi kuhinji. Občutek je bil tak kot da bi z Messijem igral deset minut za Barcelono. Nivo organizacije je bil perfekten v vsakem smislu, najbolj seveda v kulinaričnem.

Gospod Kuhar se je potrudil in nabavil sestavine iz raznih delov sveta, do katerih sicer nikoli ne bi imel dostopa. Nesebično nam je delil nasvete in odgovarjal na vprašanja, za katere je vedno imel pripravljen odličen odgovor. Ne samo on, ampak tudi njegov brat in ostala ekipa. Imeli smo pet ur časa, kar se je izkazalo za idealen termin, v katerem se da veliko narediti, veliko naučiti in pa tudi dosti pojesti in popiti.

Vsekakor enkratna izkušnja, ki jo priporočam vsem ljubiteljem dobre hrane, ljubiteljskim kuharjem in tudi kuharjem vseh slovenskih restavracij in gostiln.

– Alen Balja

logo-vino-kupljen-page-001

You must be logged in to post a comment.