Tel.: +386 (0)3 896 14 00, fax: +386 (0)3 896 14 14 vilaherberstein@gorenje.com

Prispevek iz kategorije Dogodki, Kulinarični večeri, za 28 marca 2016, od , 0 Komentarji

Naša ekipa od leve prosti desni: Mladen Šljivič, Miha Drev, Bojan Domazet, Jan Pevec, Andrej Kuhar, Tilen Martinc Blazinšek, Milan Kmetec, Vlado Verdnik, Uroš Lenart, Jasna Petan in Sašo Zager.

Pomladni meni

Ko se ustaviš na parkirišču naše Vile, diši. Diši po slastnih jedeh, ki se pripravljajo v kuhinji velikega chefa. Andrej Kuhar, večkratni dobitnik Michelinovih zvezdic, je nepopustljiv. Brez fritez, brez dodatkov, ustvarja jedi, s katerimi bi razvajal še angele…

Spomladanski kulinarični večer je naš chef zasnoval tako, da se večerno kulinarično doživetje prične z izvrstnim goričkim kozjim sirom, sijajnim domačim savinjskim želodcem – regrat je z okoliških gričev – in nadaljuje z nežno zapečenimi jakobinkami na svojski interpretaciji carpaccia iz rdeče pese s tartufovim prelivom.

Bistra krepka juha limonine trave, kombinacija kuhanega romba in piščančje osnove, lepo odpre apetit in popelje k divjemu brancinu na Acquerello rižoti s koromačem, Mercedesom med rižotami, kot pravi Andrej.

Prelomnica je sorbet, ki ga uglajeno osebje postreže na terasi vile, kjer sveži zrak in osvežujoči okus ledenega deserta ponovno odpreta apetit. Andrej, v nadaljevanju, preseneti z zapečenim jagenjčkovim hrbtom, ki se masleno topi v ustih, pečeno papriko in krompirjevo tortiljo ter nasmejano zaukaže sladki finale, z brezhibno, hrustljavo čokoladno tortico v nežno mangovem raguju.

Vina Hiše Joannes Protner lepo dopolnjujejo jedi. Od suhega Zelenega silvanca do Renskega rizlinga s sadnim okusom breskve in marelice do uglašeno sladkega zaključka vina Dolce No. 1 letnik 2006.

Zatopljena Jana Kvas zavzeto in čudovito interpretira šansone Edith Piaf v slovenščini

Romantično vzdušje vile je, z milimi toni uglasbene poezije v božajoči francoščini in slovenščini, napolnila simpatična in predana šansonjerka Jana Kvas.


You must be logged in to post a comment.