Tel.: +386 (0)3 896 14 00, fax: +386 (0)3 896 14 14 vilaherberstein@gorenje.com

Prispevek iz kategorije Dogodki, Kulinarika, za 7 marca 2016, od , 0 Komentarji

Predstavitev pomladnih jedi kulinaričnim blogarjem, blogerkam, novinarjem, novinarkam

Z desno nogo smo že v pomladi, vse naokoli se prebuja narava, trate so belo obarvane z zvončki, na domačih jedilnikih kraljuje regrat. V Vili Herberstein smo z vsem pomladanskim žarom pripravili sedemnajst presenetljivih in pomladansko razkošnih jedi.

Nekaj v pomladnem času je, kar še posebej vznemirja našega velikega mojstra vrhunske kulinarike, chefa Andreja Kuharja, enega najboljših chefov v Sloveniji – angleška revija Four ga je uvrstila tudi med elitni krog največjih kuharskih chefov na svetu. Svežina okusov in prvovrstne sestavine so osnova njegovim zdravo in odlično pripravljenim jedem, zadovoljstvo in sreča gostov pa njegov največji navdih.

cvetoce-drevje

Povabljeni blogerji in blogerke so bili navdušeni nad bogatim izborom vrhunsko pripravljenih jedi, nad nepozabnim kulinaričnim razvajanjem ter izvirnostjo, nepričakovanimi kombinacijami in harmonijo raznolikih kulinaričnih okusov, pomladno svežino in mladostnim žarom chefa Andreja Kuharja, ki s svojo ekipo ustvarja jedi vrhunske kulinarike s polno mero ljubezni.

10

Tu je nekaj utrinkov in misli z našega prijateljskega druženja z izjemnimi ljudmi in poznavalci kulinarike, slovenskimi blogerji, blogerkami, novinarji, novinarkami.

Uveljavljena kulinarična blogerka Iva Gruden je po predstavitvi takole strnila svoje vtise:

Ne glede na to, kje se srečam z gospodom Andrejem Kuharjem, vedno pripravi dovršene, unikatne in nepozabne jedi. Tako je bilo tudi sinoči, ko smo imeli čast preveriti novi jedilnik Vile Herberstein. Sveže sestavine, zanimive kombinacije, brezhibna tehnika – to so odlike gospoda Kuharja, s katerimi se vedno izkaže in zablesti kot vse njegove Michelinove zvezdice. Navdušuje me, da je Velenje dobilo novo gurmansko postojanko, kamor se bom z veseljem vračala. Gospodu Kuharju pa želim še na mnogo novih jedilnikov v Vili Herberstein.

– Iva Gruden, projekt Ljubljananjam

Privlačna in zabavna, prav tako kulinarična blogerka, Sabina Penšek je navdušeno povzela:

Bila sem zelo počaščena, da sem sedela v tako prijetni družbi in obenem lahko uživala v harmoniji okusov, ki jih je za nas pripravil naš dragi chef Andrej Kuhar.
Občudovanja vredna je njegova življenska energija in zanos. In ko govori o svojih jedeh in kreacijah z žarom v očeh, se človek prav naleze njegovega mladostnega kuharskega entuziazma. Po drugi strani pa njegovi krožniki govorijo zgodbe, ki jih lahko tako suvereno predstavi samo nekdo, ki je leta uril tehnike in si nabiral kuharskih izkušenj.

– Sabina Penšek, tolstanutrija

Nasmejana Maja Galuf in skrivnosten Jernej Zver sta z vsem žarem in iskrenostjo pohvalila Andrejeve mojstrovine:

Z veseljem sva se udeležila predstavitve spomladanskih jedi, ki jih je pripravil g. Andrej Kuhar. Sprejem in vzdušje v Vili Herberstein je bilo zelo prijetno, prijazno in hkrati sproščeno. Poskusili smo sedemnajst mojstrovin, vsaka od njih pa je nosila svoj pečat in okus g. Andreja Kuharja, skupaj pa so jedi tvorile čudovito celoto novega jedilnika. Še posebej sta naju navdušila zelo okusna jegulja in rahel, sladek souffle. Z veseljem se bova vrnila v Vilo Herberstein ter najino napozabno izkušnjo delila tudi z najinimi prijatelji in družino.

– Maja Galuf in Jernej Zver, jernejkitchen team

Energična in ustvarjalna Mateja Delakorda enostavno ni mogla skrivati svojega navdušenja:

Vilo Herberstein sem imela čast obiskati že drugič, a so prvič moje brbončice lahko okusile toliko raznovrstnih jedi izpod izurjenih, talenta in izkušenj polnih rok eminentnega Andreja Kuharja. Z veseljem sem se pridružila ostalim izbranim gostom, s katerimi smo poleg uživanja ob vrhunsko pripravljenih jedeh, ki so mesto našla na pomladnem jedilnem listu, stkali nova poznanstva in prijateljstva. Kulinarika združuje! Hvala Andreju in ostalim članom ekipe.

– Mateja Delakorda, urednica kulinarične revije Radegunda in piska bloga Zgodbe na krožniku

Ljubka in karizmatična Nina Štajner pa je skromno dodala:

Kot Velenjčanko me neizmerno veseli, da se v mestu pod taktirko chefa Andreja Kuharja razvija vrhunska kulinarična zgodba, še posebej v tako imenitnem ambientu kot je historična Vila Herberstein.

– Nina Štajner, arhitektka in blogerka, kitchyworld

Meni ob predstavitvi novega pomladnega jedilnega lista → Kliknite tu

Uredila in pripravila: Barbara Jakše Jeršič, www.artkontakt2025.com


You must be logged in to post a comment.